Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 8. júla 2010
Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept)
Foto: zdezda

Kúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo domu a dcéra, ani manžel ho nemusia papať v Zobraziť celý popisKúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo domu a dcéra, ani manžel ho nemusia papať v nijakom jedle. Tak im treba :-) Plánovala som klasický prívarok, no urobila som toto ...

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
2 strúčiky
1 veľký
1 PL
Doplnok:
langoše od Tatranky :-)




Postup

  1. 1

    Kel, mrkvičku aj pór nakrájame, zemiak a cesnak ošúpeme.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zohriatom oleji podusíme mrkvičku s troškou soli, pokým nepustí farbu.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pór, keď zavonia, potom aj 1 cesnak nakrájaný na kocky.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame, pridáme kel a podlejeme vodou. Necháme zovrieť.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa už zeleninka dusí, pridáme nastrúhaný zemiak a trošku rasce. Pokračujeme v dusení ešte 10 min.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po odstavení z ohňa, dochutíme ešte 1 drveným cesnakom a majoránkou.

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a napokon, keďže som urobila i super langoše z Varechy od Tatranky, tak som si vytvorila takýto tanier, ešte aj s Feta syrom :-))) No do puknutia !

    Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
Verím,že sýte....stačilo by mi bez langoša,ale vyzerá lákavo.
evanaaa
Zasa niečo nové s kelom, pre zmenu. Tvoj nápad,zdezda? Ja sa tiež chystám na kel, zatiaľ ten klasický, ktorý si ty tiež plánovala, toto vyskúšam inokedy.
sovka62
Toto sa mi páči. Hlavne, že netreba jesť mäso. Určite vyskúšam.
zitar
mám veľmi rada kel, a toto je dobrá obmena
zdezda
Ďakujem vám všetkým, evanaaa, áno je to moja vymýšľanina, manžel jedol langoše, ja kelové soté a kamarátka, ktorá bola u nás oboje :-)))
malusa
zdezda dobre si ti vymyslela,dietnejsie to je asi s chlebom,fajn recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia