Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté fotorecept
Foto: zdezda
Kúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo domu a dcéra, ani manžel ho nemusia papať v Zobraziť celý popisKúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo domu a dcéra, ani manžel ho nemusia papať v nijakom jedle. Tak im treba :-) Plánovala som klasický prívarok, no urobila som toto ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel, mrkvičku aj pór nakrájame, zemiak a cesnak ošúpeme.
-
2
Na zohriatom oleji podusíme mrkvičku s troškou soli, pokým nepustí farbu.
-
3
Pridáme pór, keď zavonia, potom aj 1 cesnak nakrájaný na kocky.
-
4
Dobre premiešame, pridáme kel a podlejeme vodou. Necháme zovrieť.
-
5
Keď sa už zeleninka dusí, pridáme nastrúhaný zemiak a trošku rasce. Pokračujeme v dusení ešte 10 min.
-
6
Po odstavení z ohňa, dochutíme ešte 1 drveným cesnakom a majoránkou.
-
7
No a napokon, keďže som urobila i super langoše z Varechy od Tatranky, tak som si vytvorila takýto tanier, ešte aj s Feta syrom :-))) No do puknutia !
Diskusia k receptu